Churchhill Capitol IV Corp: En ny SPAC att hålla ögonen på

Churchhill Capitol IV Corp. En ny SPAC att hålla ögonen på.

SPAC-frenzyn på börsen visar inga tecken på att lugna ner sig. Och det är inte så konstigt med tanke på att många traditionella IPOs känns väldigt dyra. Både AirBNB och kommande Roblox, som jag tyckt varit intressanta har fått i mina ögon helt vansinniga prislappar. 

Ett alternativ blir då att chansa på en SPAC eller två. 

Till min tillväxtportfölj letar jag ständigt efter nya guldkorn och just nu har jag span på en ny SPAC som jag tror kan ge en hygglig avkastning under våren. 

Jag vill påminna om att inget jag skriver ska ses som rådgivning. Det är endast i underhållningssyfte och du som som väljer att investera gör det på egen risk. Det är därför viktigt att du gör din hemläxa och analyserar bolaget innan köp. 

Mitt senaste SPAC köp är i den glödheta EV-sektorn. 

Churchill Capitol IV Corp ryktas ta Lucid Motors till börsen, tickern är CCIV. Allt är fortfarande rykten och därför en väldigt riskabel investering, detta måste poängteras. SPAC:en noterades på 10$ och kostar i nuläget 18,36$. Den har alltså sprungit uppemot 80% på Lucid-ryktet.

I värsta fall förlorar investerarna uppemot hälften av sina pengar och kursen ramlar ner till 10$ igen. 

Eller så visar sig ryktet stämma och alla tidiga investerare får chansen att haka på en EV-aktie i ett tidigt stadie. 

Det finns en del saker som säger att ryktet kan visa sig stämma. Bland annat har Lucid lagt ut jobbannonser som pekar på att de letar efter kompetens som Director of Investor Relations och SEC Reporting Manager. 

Det har också läckt information om ett stormöte i slutet på förra veckan för att genomföra dealen. 

Smaskigt minst sagt. 

Lucid är ett relativt nytt amerikanskt EV bolag som har en imponerande skara medarbetare och grundare. Bland annat är Teslas tidigare chefsingenjör för Model S CEO. 

De jobbar på att lansera en ny bil i vår inom lyxsegmentet. Lucid Air är en femdörrars sedan med imponerande räckvidd på 517 miles (som bekant är räckvidd the name of the game inom EV sektorn). 

Bilen Lucid Air Dream Edition ska lanseras i Q2 i år och de har tydligen en imponerande orderbok med beställningar av bilen. Förutom detta har de fyra modeller till i pipeline, där en väsentligt billigare sedan ska lanseras ”tidigt” 2022, och en SUV 2023. 

Det känns skönt att bolaget är på väg att lansera sin första bil inom ett par månader och att det inte är åratal av r&d och krånglig produktion kvar.

Detta borgar för massor av fina nyheter från företaget under 2021 och framåt. 

Jag har valt att köpa en liten post i CCIV och hoppas på att ryktena stämmer. 

Faktum är att jag köpte redan på $14 men sålde med fin vinst på torsdagen. Aktien svängde rejält ner ett tag under fredagen och då valde jag att gå in igen och planerar att hålla aktien till det klarläggs huruvida mergern blir av eller inte. 

Detta är ren spekulation. Behandla det därefter och med inställningen att pengarna kan halveras (ner till $10 igen). Men om allt går smooth så kan man nog räkna med att initialt dubbla pengarna från nuvarande kurs. 

Frihet med FIRE finns även på Sociala Medier. Delta i diskussionerna du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *