Välkommen till en FIRE-blogg på svenska!

Välkommen till en FIRE-blogg på svenska!

Jag är en 37 år gammal tvåbanspappa boende i Stockholm. Målet med den här bloggen är främst att skapa ett dokument över min och min familjs resa mot ekonomisk frihet. Men förhoppningsvis lyckas jag även inspirera dig att tänka på din ekonomi på ett nytt sätt. Här kommer jag alltså berätta om mina investeringar, mina tankar om och förhoppningar på FIRE-rörelsen och bygga ett levande dokument över mitt relativt nyvunna intresse för privatekonomi. 

Bloggen är en sprungen ur och inspirerad av det amerikanska begreppet FIRE (Financial Independence Retire Early) . En rörelse där folk vill lämna arbetslivet i förtid för att leva sina liv fullt ut. De gör detta genom att investera så mycket pengar de bara kan enligt några enkla principer, leva på passiv inkomst och därmed på ett synnerligen elegant sätt hacka det finansiella systemet till sin fördel. Detta är en FIRE-blogg på svenska. Kanske den första i Sverige som uttalat inspirerats av den rörelsen.

Svenska folkets arbetsvardag kommer säkert också avhandlas. Jag är inte överförtjust i vårt sätt att jobba eller hur vi ser på (löne)arbete. Åtta timmar, plus övertid, fem dagar i veckan, en kort sommarsemester, rince and repeat. Känns otroligt omodernt om du frågar mig. 

Högt och lågt helt enkelt. Det kommer bli roligt, jag lovar. Varmt välkommen till en FIRE-blogg på svenska!

/Frihet med FIRE

Missa aldrig ett inlägg! Ingen spam eller reklam. Bara bra tips på vägen till ekonomisk frihet. Prenumerera här!

Frihet med FIRE finns även på Sociala Medier. Delta i diskussionerna du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *