Månadsrapport November

Månadsrapport November
  • Fonder: +8,62%
  • Utdelningsaktier: +16,83
  • Trading: -5,93
  • Totalt November: +7,99%
  • Totalt 2020: +40,88%
  • (DJ World Index Nov: +12,27)

Ny månad, ny månadsrapport för november. Vem kunde tro att man skulle vara missnöjd med att göra +8% på en månad? Men lite så känns det. Börsen går otroligt starkt. Om det beror på optimism efter att mansbebisen lämnat vita huset, eller nyheterna om att ett vaccin är i vardande vet jag inte men börsyran är ett faktum. 

Fonderna i november

Mina fonder tickar på. Teknikfonderna fick en liten törn denna månaden eftersom mycket pengar förflyttades från tech till gamla godingar som flygindustrin mm. Fonderna stannade på 8,62% vilket på inget sätt är dåligt, tvärtom är det fantastiskt, man ska komma ihåg att 10% årligen är det jag benchar mot, så att nästan göra det på en månad är såklart otroligt. 

Aktierna i november

Min taktik att vikta om bland mina utdelningsaktier till fastighetsaktier fick extra bra utdelning i november. Som sagt kändes det som att mycket pengar flyttades tillbaka till mer traditionella sektorer och utdelningsportföljen krossade index med sina nästan 17% i november. 

Korta innehav i november

I tradingportföljen gick jag på en nit. Mina Scibase-aktier som jag haft sedan i augusti fick jag nog av i slutet av förra veckan. Jag sålde med en mini förlust och tänkte att det var skönt att bli av med dem. Men vad händer? Jo de drar iväg 20% ganska exakt samma sekund som jag sålde. Så kan det vara, känns lite surt såhär i efterhand, men sånt är livet på smålistorna. 😑

Jag placerade om mitt Scibase innehav till amerikanska Switchback, en sk. SPAC (specialpurpose acquisition company). Switchback planerar en merger med Chargepoint, marknadsledaren för laddstolpar i USA. Dealen med Chargepoint planeras att ske i december och jag tror elbilstrenden och SPAC-trenden kommer ge det här innehavet en god skjuts uppåt närmaste tiden framåt. Time will tell. 

Mitt andra korta innehav Consensus tappade gnistan när luften gick ur tech-aktierna (deras småbolagsfond är ganska tech-tung). Men nu i takt med att innehaven i fonden pekar uppåt igen börjar även kursen i Consensus röra på sig. Jag sitter lugn i båten för detta bolaget ligger idag på ett P/E på ca 8. På tok för lågt för ett vinstdrivande företag på en småbolagslista. Kursen kommer komma ikapp det fundamentala till sist, det är jag övertygad om. 

Det var månaden. Hur blev November för er andra?

Frihet med FIRE finns även på Sociala Medier. Delta i diskussionerna du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *