Månadsrapport: Röd Oktober på börsen

Månadsrapport Oktober:  Resultaten är inne och det är mestadels rött på världens börser, så även i mina egna portföljer.

Månadsrapport: Röd Oktober på börsen. Det är turbulenta tider och världens börser dyker. Det har nog ingen missat. Det är mestadels rött, rött och mer rött. Fondkontot håller mot ganska bra mot OMX mycket tack vare mina techfonder, SPP USA och Swedbank Robur Access Asien. Utdelarna gick lite sämre än index och tradingkontot fick sig en rejäl törn.

Oktober i procent: 

Fondportföljen -2,78 %

Tradingportföljen: -15,66%

Utdelningsportföljen -8,12 %

Alla konton -6,84 %

Jämförelseindex:

OMXSGI: -6,50 %

DJ World Index -1,17 %

Om du vill ha en recap på hur jag investerar i fonder så hittar du det här!

Tradingportföljen

I mitten av oktober låg trading kontot +21%. Faktum var att jag låg plus ända fram till sista veckan i okt då Consensus störtdök efter en omvänd split. Så trots en riktigt stabil rapport med en kvartalsvinst (VINST) på 21 milj så dök alltså aktien från 102 kr till som lägst 58 kr. 

Helt omotiverat kan tyckas. Märkligt till och med. Och trots att kursen återhämtade sig under fredagen och gick upp 20% så ligger den fortfarande 30% lägre än sin peak. 

Räknar vi på rullande P/E ligger Consensus på ca P/E 11. Utgår vi från att kvartalets siffror kommer upprepas hamnar vi på ca P/E 6. På tok för lågt för ett snabbväxande bolag på smålistorna som till skillnad från många andra faktiskt visar en fin vinstutveckling (eller vinst över huvudtaget för den delen). Jag behåller (antagligen länge till)

Mitt andra trading-innehav Scibase har droppat ganska rejält i oktober. På fredagen släpptes tills sist ett pm om att deras nya (revolutionerande) produkt är färdig för försäljning. De utvecklar och säljer en detektions-mackapär för malignt melanom. Den nya produkten analyserar även icke malignt melanom i ny, smidig och handhållen design, något som utökar deras marknad enormt, då de flesta melanomen är icke maligna.

Här har vi ett med-tech bolag med en färdig produkt, utan konkurrens, som dessutom sitter med både en CE-märkning och ett FDA-godkännande OCH är på väg att göra vinst i sin nuvarande största marknad Tyskland. Phew! Värderingen? 190 milj!

Jag sitter lugn och stilla och väntar på att deras största kund i USA börjar lägga orders. Spännande värre. 

Hur blev månaden för er? 

Frihet med FIRE finns även på Sociala Medier. Delta i diskussionerna du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *